Zynga vyvíjajúca internetové hry zruší takmer pätinu pracovných miest

04.06.2013 Celý región

San Francisco 4. júna (TASR) - Spoločnosť Zynga, ktorá sa zaoberá vývojom internetových hier, oznámila, že plánuje zrušiť 520 pracovných miest. Zároveň zhoršila prognózu kvartálnych strát. Informovali o tom agentúra DPA a server BBC.

Prepustenie 520 zamestnancov, čo predstavuje približne 18 % z celkovej pracovnej sily, prichádza sedem mesiacov po tom, ako firma oznámila zredukovanie počtu pracovných miest o 5 %. Najnovší krok, v rámci ktorého plánuje spoločnosť uzatvoriť aj niektoré vývojové kancelárie, umožní firme ušetriť ročne 70 miliónov až 80 miliónov USD (53,81 milióna až 61,50 milióna eur).

Spoločnosť je jedným z priekopníkov hier na sociálnych sieťach, avšak doplatila na rýchly presun zákazníkov od klasických hier k hrám v mobilných telefónoch, kde dominujú ešte mladšie spoločnosti než Zynga, ktorú založili pred šiestimi rokmi. Firma oznámila, že za 2. štvrťrok najnovšie očakáva stratu od 28,5 milióna do 39 miliónov USD. Na začiatku roka ešte počítala pre toto obdobie so stratou v rozmedzí 26,5 milióna až 36,5 milióna USD.

Podľa niektorých analytikov však ani takéto znižovanie nákladov nemusí firme pomôcť opätovne si získať dôveru investorov. Ako uviedol analytik zo spoločnosti Wedbush Securities Michael Pachter, šetrenie nestačí a spoločnosť musí najskôr nájsť spôsob ako zvýšiť príjmy.
 

Vyberte región